Innan första besöket hos salong Doggi Style

Hunden bör vara utkammad i möjligaste mån. Det är viktigt att låta kammen gå ända ner i hårbotten. Det är mycket viktigt att hunden är rastad innan jag ska ta hand om din vän , det är 2-3 timmar vi ska sammarbeta ihop det gör hunden bäst om den fått rasta sig riktigt innan och fått springa av sig, är ganska tufft att stå stilla på ett bord i så många timmar. Jag låter alltid hunden få komma ner på golvet och vila lite emellan så den inte tröttnar, detta gör att man kan ta friska nya tag och samarbeta bättre.

Vad är det för skillnad på att trimma och klippa?

Alla strävhåriga hundar trimmar man , dvs man drar ut pälsen och rötterna antingen med fingrarna eller en trimkniv. Pälsen består utav 2 lager hår som funkar så att det lagret som är innerst är underull som skall hålla huden varm , och det övre lagret skall hålla smuts och väta. Man brukar trimma 2-6 gånger per år beroende på ras och pälsväxt. Fördelar med trimning är att pälsen behåller sina väderbeständiga egenskaper, är mer smutsavvisande och lättskött. OBS VIKTIGT!!!!! börjar man klippa en trimmhund (strävhårig) då försvinner den sträva pälsen och blir mjuk. Därmed suger pälsen åt sig smuts och väta. Färgen bleknar och hunden ser inte ut som den gjort innan. Och har du väl börjat klippa en gång, måste du alltid fortsätta med detta.
Hunden ska inte badas två veckor före trimning då pälsen blir mer svårryckt, man bör även vänta någon vecka efter trimning eftersom hårsäckarna behöver vila.

Reder ni ut toviga pälsar?

Nej inte i vanliga fall eftersom hunden får ont och det är viktigt att ägaren underlättar för sin vän. Du själv kommer inte till frisören med knutor och tovor i håret likaså gäller din hund. Är hunden mycket tovig så är det enda humana att klippa ner den. Hunden kommer då inte se så rastypisk ut men det är ett praktiskt alternativ för den som inte har tid med pälsvård. Förutsättningen för frisyrklipp är att hunden är genomkammad och tovfri när den kommer till mig. Uppkomsten av tovor beror oftast på att man borstar fel, eller helt enkelt att man inte borstar alls. Det viktiga är att kamma ända in till huden. Därav resultatet. Hur du sköter hunden mellan besöken är avgörande för hur resultatet blir. Är du osäker så hjälper jag gärna till och visar hur man borstar.

Hur ofta ska klorna klippas?

Det varierar mellan olika individer. Men helst 1-4 gånger i månaden, för att förhindra långa pulpor. Det rådgör vi om när ni kommer hit.

Nu till den vanligaste frågan, får jag stanna kvar?

Nej helst inte. De flesta hundar står stilla och är lugna när inte matte och husse är med. Skulle matte och husse stanna blir resultatet oftast tvärtom hunden blir stökig och jobbig, och vårt samarbete funkar inte då hunden tyr sig till er istället för mig , detta är inte snällt mot djuret, tiden blir längre och hundens tillit och tålamod tryter. Och vi får inte samma chans att lära känna varann. Detta är viktigt då jag ser att det bästa för mig är att hunden självmant skall kunna komma till mig och tycka det är ok och inget som skrämmer hunden. Är hunden glad att komma tillbaka till mig då har jag vunnit första pris;) Välkomna.

Vad ligger priserna på?

Priset beror både på rasen och när den senast trimmades eller klipptes. Vi beräknar ca tre timmar för en normal klippning eftersom vi låter hunden vila mellan momenten. I värt pris ingår alltid bad av hunden, kloklipping, öronhårplockning samt naturligtvis klipp- eller trimning. Jag beräknar att det tar tre timmar att klippa din hund. Vi låter hundarna vara lösa hos oss och använder inte burar. Vi gör allt vi kan för att både du och din hund ska känna er välkomna hos oss.

Har du inte besökt Salong Doggi Style tidigare så ring mig på 073-7280774!

Varmt välkomna!
Salong Doggi Style By Lillan